Comunicat sobre el Casal d’Estiu 2018.

Sant Feliu de Codines, dimarts 8 de maig del 2018.

 

Des d’EsportViu hem cregut convenient aclarir la situació en què es troba actualment el Casal d’estiu 2018 i expressar el nostre punt de vista.

L’Agrupament Escolta Makalu ha liderat l’oferta de lleure infantil i juvenil a Sant Feliu de Codines des del 2012 amb el Casal d’Estiu Solanes. En les darreres dues edicions, EsportViu hem assumit la gestió del projecte fruit d’un acord amb l’agrupament.

Enguany l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha decidit fer un pas endavant i implicar-se en l’organització de l’activitat, convertint-lo en un casal municipal. Fins ara, l’Ajuntament només cedia l’espai a través d’un concurs. Aquest nou model també implica un canvi important pel que fa a la gestió de les inscripcions i cobrament de quotes, que queda assumit pel propi Ajuntament.

De totes formes, l’execució del casal sí que es subcontracta a través d’un concurs públic on s’hi pot presentar qualsevol empresa, com obliga la llei des del 18 de març del 2018. El termini de presentació era fins el dia 3 de maig i l’únic criteri d’adjudicació és l’econòmic, és a dir, el pressupost més baix se l’endú. EsportViu vam decidir presentar-hi un projecte amb la intenció de donar continuïtat a les darreres edicions del Casal d’Estiu Solanes.

Tot això, agreujat per uns terminis molt ajustats, ha provocat una situació confusa, sobretot de cara als usuaris. A dia d’avui l’Ajuntament ja ha obert les inscripcions del casal però no se sap encara quina empresa se’n farà càrrec. En principi, la setmana passada se’ns havia de comunicar la decisió i per això fèiem els aclariments puntuals a qui ens ho demanava. Finalment se’ns ha informat que la decisió es farà oficial el 14 de maig.

Davant d’aquesta situació, des d’EsportViu hem cregut necessari fer aquest comunicat. En primer lloc, ressaltem que aquesta situació no afavoreix a ningú: ni a les famílies, que necessiten temps per organitzar les vacances; ni a l’empresa que finalment guanyi el concurs, que es veurà obligada a muntar un casal amb un marge justíssim d’un mes i escaig. En segon lloc, demanem disculpes a totes les famílies que han confiat els darrers anys en nosaltres i ens comprometem a fer tot el que estigui a les nostres mans per solucionar-ho el més aviat possible.

Ens posem a la vostra disposició per aclarir-vos qualsevol dubte, tot esperant bones notícies. Ens faria molta il·lusió tornar a gaudir amb vosaltres d’aquest estiu i per això seguirem posant-hi l’energia que calgui per superar els entrebancs. Moltes gràcies a tots els que ens transmeteu que aquesta il·lusió és compartida. Us mantindrem tan informats com puguem.

 

Pol Cabutí.
EsportViu